Press kit

Persbericht

Almen 10 september 2018

Abeos ontwikkelt gamechanger uitzendbranche

 Abeos, voorheen AB Oost, zet de arbeidsbemiddeling op zijn kop door digitale disruptie. Werkzoekenden en opdrachtgevers matchen elkaar zelf, via een innovatieve en unieke app: de MatchAB.

De MatchAB maakt slim gebruik van technologie, internet en mobiele applicaties. Op ieder willekeurig moment komen medewerkers en werkgevers, zonder tussenkomst van derden, met elkaar in contact. Van match tot contract tot factuur, alles verloopt geheel automatisch op het online platform. De communicatie gaat via een handige ingebouwde videochat. Met deze app heb je je uitzendbureau altijd op zak en hoef je nooit zonder werk of medewerker te zitten.

De MatchAB is de volgende stap in de digitale transformatie van de arbeidsmarkt; “Je kunt het zien als een soort Uber, Thuisbezorgd of Airbnb van de arbeidsmarkt”, aldus Martin Engbers, bestuursvoorzitter van Abeos. De app voorziet gebruikers ‘on demand’ van werk of flexibel personeel. Abeos richt zich met de MatchAB vooralsnog op studenten in de provincie Flevoland. Daarna volgen andere doelgroepen en provincies.

Ook werkgevers profiteren direct van de MatchAB. Zij regelen via de app snel en eenvoudig flexibel personeel voor hun bedrijf. Na het plaatsen van een vacature kunnen werkgevers kandidaten benaderen, vastleggen of een videogesprek aangaan. De app is uitermate klantvriendelijk en bespaart veel tijd. Automatisch voldoen werkgevers hiermee aan alle arbeidsrechtelijke wet- en regelgeving, waaronder de cao-verplichtingen.

 “De introductie van de MatchAB past in onze strategie, we omarmen graag innovaties om onze dienstverlening continu te verbeteren op het gebied van flexibele arbeid.” aldus Engbers.

Abeos heeft gemiddeld 4000 medewerkers per week aan het werk en is ruim 55 jaar een grote speler op het gebied van tijdelijke en permanente arbeid voor de agrarische markttuinbouwfoodsectorbouwGWWgroenvoorzieningzakelijke dienstverlening en veterinaire branche.

Noot voor de redactie: voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing en Communicatie van Abeos via telefoonnummer 0900-9896 of kijk op matchab.nl

%d bloggers liken dit: